Spring naar inhoud

Bamboe vloeren

Bamboe vloeren zijn duurzaam, sterk en betaalbaar.

Een prima alternatief voor hardhout.

Waarom bamboe vloeren?bamboe bos

Bamboe is harder dan de meeste houtsoorten zoals het conventionele eiken, beuken of kambala.
Door de dichte structuur is het houtworm-, rot- en vochtbestendig.
Bamboe vloeren zijn verkrijgbaar in de tint naturel en caramel en kunnen worden afgewerkt met allerlei kleuren naar keuze.


Hoe hard groeit bamboe?

Soms wel een meter per dag als de scheuten net uit de grond komen. Later vertraagt de groei en verandert deze reuze grassoort naar een meer houtachtige structuur.

Bamboe als alternatief voor hardhout?

Ja, en het is een geweldig goed alternatief. Na vier tot vijf jaar kunnen de uitgegroeide stammen al geoogst en verwerkt worden.
Dit in  tegenstelling tot de traditioneel bekende houtsoorten waarbij 40 tot 80 jaar nodig is om materiaal met dezelfde hardheid te krijgen. Technisch gezien is Density Bamboe zelfs veel harder dan de beste tropische hardhoutsoorten. Dit komt doordat de bamboevezels onder zeer hoge druk geperst worden tot balken. Deze hebben een soortelijk gewicht van ongeveer 1050kg/m³.
Het materiaal drijft dan ook niet, je kunt er dan ook beter geen vlot van maken.

bamboe vloer

Een ecologische keuze?

Tropisch regenwoud heeft minimaal 100 jaar nodig om zich na kap te herstellen. De wortels van de bamboeplant blijven na het oogsten scheuten geven en de plant blijft doorgroeien. Het bos blijft, mits goed beheerd, altijd even veel CO² opnemen. Bamboebos houdt door de dichte wortelstructuur erosie tegen. Het is zeer geschikt om ‘verloren’ land weer te laten begroeien en een functie te geven in een gezond ecosysteem.

Een keuze voor bamboe vloeren in plaats van hardhout vloeren draagt bij aan het behoud van de regenwouden en een beter milieu.
Een stuk grond beplant met bamboe neemt gemiddeld 5 keer meer CO² op en produceert 35% meer zuurstof dan een gelijkwaardig stuk bos van bomen.

Prijs

De prijs/kwaliteit verhouding van bamboevloeren is goed: vergeleken met houten vloeren in dezelfde hardheidscategorie is bamboe qua prijs heel aantrekkelijk. Er zijn weinig houtsoorten die harder zijn dan bamboe.

Contact

Wilt u meer informatie over onze bamboe vloeren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Zie ook

Meer informatie over bamboe vloeren vindt u op www.moso.eu

Onze kurk vloeren zijn ook een ecologisch verantwoorde keuze voor een vloer. Lees er hier meer over.