Spring naar inhoud

Laminaat

Laminaat is tegenwoordig bijna niet meer van echte houten vloeren te onderscheiden.
Verbeterde productie en fototechnieken zorgen voor prachtige laminaatvloeren.
De nerven en noesten die je in een echte houten vloer mag verwachten, zie je ook bij een laminaatvloer. Laminaat vloeren zijn echter geen echte houten vloeren. Het zijn vloeren met een toplaag van kunststof. Daaronder zit een ‘fotolaag’ met de print van hout of bijv. natuursteen. En daaronder zit een MDF of HDF laag.

Robuust-Eiken-vintage-grijs-mat-563x338        Eiken-naturel-mat-geolied-2-600x338

Voordelen
Een laminaat vloer heeft een aantal voordelen ten opzichte van een houten vloer. Zo is een laminaatvloer slijtvast, kan goed tegen vlekken en is sterk en gemakkelijk schoon te maken (hygiënisch).
Nog enkele belangrijke argumenten om voor een laminaatvloer te kiezen zijn de kleurechtheid, de verhuisbaarheid, de krasbestendigheid en de relatief lage aanschafprijs.
Laminaatvloeren kunnen afhankelijk van de kwaliteit overal worden toegepast.Voor keukengebruik en de entree wordt bijvoorbeeld wel een volledig geïmpregneerde HDF laag aangeraden. Laminaatvloeren passen qua aanschaf bijna in ieder budget en zijn ook goed zelf te leggen.

Het onderhoud
Het onderhouden van een laminaatvloer is zeer gemakkelijk.
Wissen, stofzuigen en af en toe met een licht vochtige doek (handwarm water met laminaatcleaner) afnemen. Wilt u het onderhoud zo gemakkelijk houden, dan raden wij u ten zeerste af om laminaatcleaners te gebruiken die een glans- of verzorgend laagje achterlaten. Een goede laminaatcleaner kunt u aanschaffen bij de parketspeciaalzaak of een goede woninginrichter.
Als dit onderhoudsadvies wordt opgevolgd kan men bij de betere laminaatvloeren ervan uitgaan dat de beloofde doorslijtgarantie wordt gehaald. Het onderhoud begint altijd met preventief onderhoud.
Een goede deurmat bij de entree en elke dag even een wisser door de loopgedeeltes halen voorkomt veel slijtage.

laminaat donkerLaminaat kopen?
Wij kunnen u diverse prachtige vloeren laten zien uit de mooie collecties van
bijvoorbeeld Hoomline. Heeft u vragen over laminaat? Kom langs in onze winkel, bel ons op 0644014862 of mail naar info@heuvelrugparket.nl
Wij helpen u graag.